Bonbons met Spaanse peper

Zo'n 20 stuks

Bonbon met Spaanse peperDit recept heb ik van Rianne, zij had het ergens op www gevonden, ik weet niet waar.
Michel, Rianne, Aloysia en ik hebben dit gemaakt op zaterdag 16 juni 2007.
Ze waren heerlijk smeuïg en heel goed van smaak, maar een volgende keer doe ik er liever iets meer peper in dan in het recept vermeld staat.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Kook het water met 100 gr. suiker.
  2. Snijd de peper in dunne sliertjes.
  3. Blancheer de pepersliertjes zo'n 2 minuten in het kokende suikerwater.
  4. Leg de sliertjes dan in de rest van de suiker. (Gooi het suikerwater niet weg, maar laat het op het vuur staan!)
  5. Pers de limoen uit, en voeg het sap bij het suikerwater.
  6. Laat het suikerwater inkoken tot een siroop.
  7. Smelt 200 gr. chocolade au bain marie.
  8. Voeg de crème fraîche toe en twee eetlepels van de siroop.
  9. Giet dit mengsel op een plaat, bedekt met bakpapier, zo'n 3 cm. hoog, en laat het afkoelen in de koelkast.
  10. Zodra het goed gestold en afgekoeld is: snijd het mengsel in blokjes.
  11. Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
  12. Doop de blokjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade.
  13. Leg er èèn of twee gesuikerde pepersliertjes op.
  14. Leg de bonbons op een plaat, bedekt met bakpapier, en laat het afkoelen in de koelkast.

Bonbon met Spaanse peper, doorgesneden

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: