Tips voor mensen met ADHD en/of borderline: de PDA/Palm

Een PDA is een "Personal Digital Assistent" ofwel een "handheld computer" ofwel een "palmtop" ofwel een "elektronische organizer".

Op de PDA hou je je afspraken en plannen bij, maak je to-do-lijstjes, bewaar je je adressen, maar je aantekeningen, en nog veel meer. Voor mij is het een ideaal apparaat om meer contrôle over mijn leven te krijgen: meer overzicht en een betere organisatie/planning.

De gegevens (adressen, afspraken, to-do-items en memo's) hou je bij op je PDA èn op je PC, en je kunt de nieuwste bewerkte gegevens synchroniseren zodat op beide apparaten de gegevens up-to-date zijn.

Er zijn veel verschillende merken PDA's, maar eigenlijk maar 2 types die veel gebruikt worden: de Palm-PDA's en de Windows-PDA's.
Daarbij gaat het om het Operating System (besturings systeem) dat het apparaatje gebruikt: ofwel het Palm-OS ofwel een speciale Windows-versie voor PDA's.

Merken die Palm-PDA's maken zijn o.a.:

Merken die Windows-PDA's maken zijn o.a.:

Ik zelf heb na veel piekeren voor een Palm-PDA gekozen, omdat daarvoor meer software te krijgen is, en ook nog heel vaak heel goedkoop of zelfs gratis, en omdat ik het een iets sympatieker ogend systeem vond.

Palm-PDA's

Normaal gesproken gebruik je voor het bekijken/bewerken van de gegevens op je PC het bij je Palm geleverde programma "Palm Desktop".

Als je wilt is het echter ook mogelijk om de PDA te synchroniseren met andere Plannings-software voor op de PC, bijvoorbeeld Microsoft Outlook 2000.

Ik gebruikte het Palm-Desktop programma al een tijdje vóór ik een Palm-PDA had gekocht, want ik vind het een heel handig plan-programma voor op mijn werk èn thuis. Het is nog gratis ook, dus als je het ook wilt uitproberen: je kunt de windows-versie downloaden op www.palm.com/us/software/desktop/, en de Mac-versie op www.palm.com/us/software/desktop/mac.htmlWaar helpt de Palm mij nu bij?

top

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: