Om chocolade au bain Marie te smelten:
Doe de chocolade in een vuurvaste kom (of in een klein pannetje). Vul een
(steel-)pan, kleiner dan de kom, gedeeltelijk met water en breng het aan de
kook. Zet het vuur laag, liefst zodanig dat het water tegen de kook aan blijft,
maar net niet kookt. Zet nu de kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet
raakt, anders treedt er oververhitting op. Roer af en toe tot de chocolade
helemaal is gesmolten.
Belangrijk: zorg dat er geen druppel water of ander vocht in de kom met chocolade
komt, anders wordt de chocolade helemaal korrelig, en kun je hem eigenlijk
niet verder verwerken!
Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten:
Plaats de chocolade in stukjes in een magnetronbestendige schaal en verhit
het in de magnetron gedurende 30 seconden op laag vermogen (zo'n 500 Watt,
heb ik me laten vertellen. Zelf heb ik geen ervaring met een magnetron). Haal
de schaal uit de magnetron, roer en plaats de schaal weer terug in de magnetron
voor nogmaals 30 seconden. Herhaal dit totaal de chocolade gesmolten is. Wanneer
de chocolade vrijwel geheel is gesmolten, haal het dan uit de magnetron en
roer het vervolgens door en laat de warmte doordringen totdat alles gesmolten
is.
ADHD en Borderline
ADHD
Borderline
Overlap
Wilskracht
Is ADHD een hype?
Boeken over ADHD
Links ADHD en Borderline
Schuld van de ouders?
Tips
Algemeen
PDA/Palm
Software (met downloads!)
Internet-veiligheid
Webbouwen
Arbeidsongeschikt
Herkeuring
Reïntegratielogboek
Allerlei
Boeken
Blog
Films
Foto's
Gastenboek
Gastenboek-archief
Geschiedenis Ratje-toe.nl
Muziek
Muziek instuderen met MidiPlay
Recepten
Trouwerij Laura en Mark!
Vakantie
Vrienden
Zon
Zoeken binnen Ratje-toe.nl: