Truffels met whisky

Zo'n 30 stuks

Dit recept heb ik uit een boek overgenomen: Chocola, door Christine McFadden en Christine France, oorspronkelijke titel The Ultimate Encyclopedia of Chocolate, London, 1997. (In mijn Nederlandse uitgave staat het recept op blz. 233.)
Ik heb het nog nooit gemaakt, maar het lijkt me heerlijk!

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. smelt de chocolade au bain marie, roer hem glad en laat hem iets afkoelen.
  2. klop de room met de whisky met een metalen garde tot hij dik is en zijn vorm behoudt.
  3. roer de gesmolten chocolade en poedersuiker er gelijkmatig door en laat het mengsel opstijven.
  4. bestuif uw handen met cacaopoeder om balletjes van het truffelmengsel te draaien.
  5. Wentel ze in cacaopoeder.
  6. Bewaar ze (als het echt moet) in de koelkast, maar niet langer dan 3-4 dagen.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: