Gepofte aardappels

gepoftBron: culy.nl.
Kies aardappels van ongeveer gelijke grootte, en maak ze van te voren goed schoon (wassen, pitjes eruit snijden). Als je de aardappels poft in de oven wordt de schil lekker knapperig, maar in de magnetron gaat het sneller. Lekker met kruidenboter of knoflooksaus of een mengsel van mayonaise, yoghurt en verse groene kruiden.

Magnetron

  1. Prik de aardappels rondom in met een vork.
  2. Leg ze in een magnetronbestendige schaal in de magnetron.
  3. Zet de magnetron aan op 900 Watt en pof de aardappels 7 minuten, halverwege omkeren.
  4. Laat de aardappels vervolgens, buiten de magnetron, met een stuk aluminiumfolie over de schaal nog ongeveer 10 minuten nagaren.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wikkel de aardappels in een stukje aluminiumfolie (niet helemaal dicht, maak er een soort bakje van) en besprenkel de aardappels met olijfolie en wat zout.
  3. Laat ze 45 tot 60 minuten in de oven poffen.

Variatie: bakken na het poffen!

gepoft en gebakkenAls je de aardappels na het poffen in de magnetron even laat afkoelen en dan een beetje platdrukt, zodat ze openbarsten, en ze daarna nog kort bakt in een koekenpan met olie/boter, worden ze nòg lekkerder! (Deze variatie op het recept heb ik van Culy.nl.)

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: