Bananenpudding

Bron: Unicef-kookboek 'Kook je mee? - Het internationale jeugd-kookboek', 1974.
Volgens het boek is dit een recept uit Barbados.
De foto's zijn van 17 januari 2009.
Deze pudding zit qua substantie een beetje tussen onze 'pudding' en een cake in. Hij komt heel moeilijk uit de cakevorm, een deel blijft telkens op de bodem plakken, maar dat geeft niks, het wordt er absoluut niet minder lekker door!
Hij smaakt een beetje zuur-fris, en tegelijk lekker zoetig en flink bananig.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. De oven op 180°C voorverwarmen.
  2. Schil de bananen, druk ze met de vork fijn in een schaal en klop ze schuimig.
  3. Verkruimel de sneetjes brood.
  4. Voeg de broodkruimels, de suiker, de vanillesuiker, de melk en de kaneel toe aan het bananenprutje.
  5. Pers de citroenen uit.
  6. Giet het citroensap bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.
  7. Smelt de boter in de koekenpan op een laag vlammetje. Het mag niet bruin worden.
  8. Voeg de gesmolten boter ook aan het mengsel toe.
  9. Klop het deeg dat je hebt gekregen 1 tot 2 minuten met een houten pollepel.
  10. Vul dan een cakevorm met het deeg en zet het in de oven.
  11. Na 1 uur uit de oven halen, 1 uur laten afkoelen, serveren.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: