Appeltaart met cider

Dit recept heb overgetypt uit het kookboek De heerlijkste bakrecepten van Regine Stroner

Ingrediënten:

Bereiding:
Bereidingstijd: 3 1/2 uur
Werktijd: 1 3/4 uur

  1. Maak op het werkvlak een bergje van de bloem, de in stukjes gesneden boter, 80 gram suiker en het ei.
  2. Hak met een groot mes alles kruimelig.
  3. Kneed het dan tot een stevig deeg, laat het een uur in folie gewikkeld rusten.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukjes en bedruppel ze met citroensap.
  5. Maak volgens de gebruiksaanwijzing de pudding klaar en met de cider en 200 gram suiker (of eventueel iets meer suiker).
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Vet de springvorm in.
  8. Rol het deeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot een iets groter formaat dan de springvorm.
  9. Beleg de vorm met het deeg en vorm tegelijkertijd een 4-5 cm hoge rand.
  10. Verdeel de appels over de deegbodem en giet er de pudding over.
  11. Bak de taart onderin de oven in 80-90 minuten gaar.
  12. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  13. Sla de slagroom met de vanillesuiker zeer stijf en strijk de slagroom op de taart.
  14. Bestrooi de taart dik met cacao.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: