Double cream is een dikke roomsoort die vetter is dan onze slagroom.
De gewone slagroom die wij kennen heeft een vetgehalte van 35%.
Double cream heeft een vetgehalte van 48%.
Soms wordt gesuggereerd dit te vervangen door mascarpone. Volgens de hieronder genoemde site zou dat echter een veel hoger vetgehalte hebben, 80%, en zou een mengsel van één deel slagroom met twee delen mascarpone meer in de buurt komen. (Bron: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/room.asp.)
Op de verpakking van de mascarpone die ik vandaag kocht stond echter dat het een vetgehalte had van 43%, en dat zou dus zelfs nog niet vet genoeg zijn om double cream te vervangen. Je kunt het dan dus best in plaats van double cream gebruiken; je hoeft het niet te mengen met slagroom.
ADHD en Borderline
ADHD
Borderline
Overlap
Wilskracht
Is ADHD een hype?
Boeken over ADHD
Links ADHD en Borderline
Schuld van de ouders?
Tips
Algemeen
PDA/Palm
Software (met downloads!)
Internet-veiligheid
Webbouwen
Arbeidsongeschikt
Herkeuring
Reïntegratielogboek
Allerlei
Boeken
Blog
Films
Foto's
Gastenboek
Gastenboek-archief
Geschiedenis Ratje-toe.nl
Muziek
Muziek instuderen met MidiPlay
Recepten
Trouwerij Laura en Mark!
Vakantie
Vrienden
Zon
Zoeken binnen Ratje-toe.nl: