![]()
Double cream is een dikke roomsoort die vetter is dan onze slagroom.
De gewone slagroom die wij kennen heeft een vetgehalte van 35%.
Double cream heeft een vetgehalte van 48%.
Soms wordt gesuggereerd dit te vervangen door mascarpone. Volgens de hieronder genoemde site zou dat echter een veel hoger vetgehalte hebben, 80%, en zou een mengsel van één deel slagroom met twee delen mascarpone meer in de buurt komen. (Bron: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/room.asp.)
Op de verpakking van de mascarpone die ik vandaag kocht stond echter dat het een vetgehalte had van 43%, en dat zou dus zelfs nog niet vet genoeg zijn om double cream te vervangen. Je kunt het dan dus best in plaats van double cream gebruiken; je hoeft het niet te mengen met slagroom.
![]()
ADHD en Borderline
ADHD
Borderline
Overlap
Wilskracht
Is ADHD een hype?
Boeken over ADHD
Links ADHD en Borderline
Schuld van de ouders?
Tips
Algemeen
PDA/Palm
Software (met downloads!)
Internet-veiligheid
Webbouwen
Arbeidsongeschikt
Herkeuring
Reïntegratielogboek
Allerlei
Boeken
Blog
Films
Foto's
Gastenboek
Gastenboek-archief
Geschiedenis Ratje-toe.nl
Muziek
Muziek instuderen met MidiPlay
Recepten
Trouwerij Laura en Mark!
Vakantie
Vrienden
Zon
Zoeken binnen Ratje-toe.nl: