Double Cream

Double cream is een dikke roomsoort die vetter is dan onze slagroom.
De gewone slagroom die wij kennen heeft een vetgehalte van 35%.
Double cream heeft een vetgehalte van 48%.

Soms wordt gesuggereerd dit te vervangen door mascarpone. Volgens de hieronder genoemde site zou dat echter een veel hoger vetgehalte hebben, 80%, en zou een mengsel van één deel slagroom met twee delen mascarpone meer in de buurt komen. (Bron: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/room.asp.)

Op de verpakking van de mascarpone die ik vandaag kocht stond echter dat het een vetgehalte had van 43%, en dat zou dus zelfs nog niet vet genoeg zijn om double cream te vervangen. Je kunt het dan dus best in plaats van double cream gebruiken; je hoeft het niet te mengen met slagroom.

 

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: