Pad Thai

Voor 2 tot 4 personen.

Pad ThaiDit recept heb ik gekopieerd van dit recept van My Red Kitchen, en nog een piepklein beetje aangepast. Ik moet er niet aan denken dat dit heerlijke recept van het web verdwijnt als Ellen haar site ooit wil aanpassen of verwijderen, daarom zet ik het maar hier neer. Ik heb het voor het eerst gemaakt op vrijdag 10 oktober 2014. We aten gezellig met ons vieren, Gina, Bas, Mark en ik. Helaas geen foto's gemaakt. De foto die ik hier gebruik komt van de Wikimedia Commons, auteur: Takeaway.

Ingrediënten voor de saus:

Bereidingswijze voor de saus:

  1. Los de tamarindepasta op in het warme water.
  2. Voeg de vissaus, bruine suiker, sambal (of sriracha) en peper toe.

Ingrediënten voor de Pad Thai:

Bereidingswijze voor de Pad Thai

  1. Marineer de garnalen in de sojasaus, zet weg.
  2. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar zorg wel dat ze niet tè gaar worden en nog een beetje een bite hebben. Zorg dat je ze ook even goed afspoelt onder een koude kraan. Ze gaan straks nog de wok in dus ze warmen vanzelf weer op. Zet opzij.
  3. Verwarm de wok op hoog vuur en laat een halve eetlepel van de olie heet worden.
  4. Kluts de eieren in een kom, voeg een snufje zout toe en bak de eieren dan in de wok. Maak er een roerei van, dus blijf roeren tot de eieren nèt gaar zijn. Haal ze uit de wok en zet opzij in een kommetje.
  5. Zet het vuur wat lager, en verwarm weer een halve eetlepel olie in de wok.
  6. Roerbak de taugé (hou een klein gedeelte opzij voor de garnering), de bosuitjes (hou ook hiervan wat opzij voor de garnering) en de ui tot ze glazig beginnen te worden.
  7. Voeg de knoflook toe, roer even door, bak nog 2 minuten.
  8. Voeg de mie en de saus toe. Schud het nu voorzichtig om met behulp van twee houten spatels. Laat het nog 3 minuten (al omschuddend) bakken, totdat alle saus goed opgenomen is.
  9. Voeg de garnalen toe, verwarm nog een minuutje.
  10. Voeg het ei toe, verwam nog een minuutje.
  11. Garneer met de pinda's, gebakken uitjes, de achtergehouden taugé en bosui, de koriander en de limoen. Knijp de limoenpartjes uit over de noodles.
Variant met vlees:

In plaats van garnalen kun je ook biologische kipfilet gebruiken. In dat geval snij je de filet in kleine stukjes, en bak je deze in de wok met wokolie tot ze gaar zijn, en zet het weg, en daarna ga je verder bij het bakken van de eieren.

Vegetarische variant en veganistische variant:

In plaats van garnalen kun je ook een blok tofu in kleine blokjes gebruiken. Bak dit kort in de wok met wokolie en zet het weg, en daarna ga je verder bij het bakken van de eieren. Je kunt de eieren ook weglaten natuurlijk, dan is de Pad Thai ook geschikt voor veganisten.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: