Meringue

Voor zo'n 12 flinke meringues.

Meringues, net uit de ovenDit recept heb ik overgenomen van allerlei kookboeken en websites. (Bijvoorbeeld het wikikookboek, koken met Karin en Iens recepten.) Overal staat het weer ietsjes anders, en ik blijf proberen tot ik de beste meringues heb.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Klop de eiwitten tot ze helemaal stijf zijn
  2. Voeg dan geleidelijk de suiker toe, terwijl je blijft kloppen
  3. Blijf nog enkele minuten kloppen, tot het een dikke, witte, glanzende massa is

Bakken: Ik heb dit nu al een paar keer gedaan, en elke keer schrijf ik op wat mijn ervaringen zijn.

Eerste keer:

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed hem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 140°C
  3. 12 kleine hoopjes op de bakplaat
  4. 50 minuten bakken
  5. Resultaat: Beetje aangebrand

Tweede keer:

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed hem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 140°C
  3. 12 kleine hoopjes op de bakplaat
  4. 20 min. bakken, toen oven op 110°C gezet, nog 20 minuten
  5. Resultaat: niet aangebrand, wel nog iets te zacht van binnen.

Derde keer (zie foto):

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed hem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 110°C
  3. 9 middelgrote hoopjes op de bakplaat
  4. 50 minuten bakken
  5. Resultaat: iets te bruin van smaak, iets te zacht van binnen.

Vierde keer:

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed hem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 80°C
  3. 12 kleine hoopjes op de bakplaat
  4. anderhalf uur bakken, nog steeds te zacht van binnen, oven op 100°C gezet, nog een kwartier
  5. Resultaat: prachtig witte meringues, nog steeds nèt iets te zacht van binnen, maar tot dusverre de beste meringues die ik gemaakt heb.

Meringues, net uit de ovenVijfde keer (zie tweede foto, 8 mei 2010):

  1. Haal de bakplaat uit de oven, bekleed hem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 100°C
  3. 12 kleine hoopjes op de bakplaat (dit keer met spuitzak met kartelmond)
  4. 1 uur bakken met een pollepel tussen de ovendeur
  5. temperatuur omhoog naar 120°C, nog een uur bakken met de oven halfopen

Je kunt meringues ook maken met de magnetron! Ze worden dan wel wat minder lekker, maar het is erg makkelijk, en het kost weinig tijd. Deze tip las ik op de site van Cornette.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Klop het wit van één ei en schep daar 300 gram poedersuiker door.
  2. Rol kleine balletjes (zie foto 1) en leg die op een bord met bakpapier.
  3. Doe er niet meer dan twee of drie tegelijk anders is je magnetron te klein.
  4. Dan 90 seconden op de hoogste stand.
  5. En zie het wonder geschieden (foto 2).

Meringue vóór hij de magnetron in ging
1. Meringue vóór hij de magnetron in ging

Meringue toen hij uit de magnetron kwam
2. Meringue toen hij uit de magnetron kwam

Home (Laura)

Home www.ratje-toe.nl

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Joepie!
    Boeken
    Recepten
    Muziek
    Foto's
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Zon
    Vrienden
    Films
    Archief van deze site

Blog-Ratje-toe
Gastenboek
Gastenboek-archief
Statistieken Ratje-toe.nl
Laura op Wikipedia
Laura op Bookcrossing
Laura op Last.fm
Laura op Twitter
Laura op Facebook
Laura op LinkedIn