Chocolademousse
met eieren, zonder slagroom
(eieren gesplitst)

(voor 6 personen)

Dit recept heb uit een boek, ik heb het wel eens gemaakt met Michel.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een grote, glazen, schone kom.
  3. Klop de dooiers met een garde of mixer enkele minuten. (Het is lekker er op het laatst wat koude, sterke koffie aan toe te voegen of rum of cognac of sinaasappellikeur.)
  4. Laat de chocolade iets afkoelen en voeg hem beetje voor beetje toe aan de dooiers, terwijl je blijft kloppen.
  5. Klop de eiwitten met een garde of mixer stijf en roer een eetlepel van het eiwit door het chocolademengsel.
  6. Voeg het chocolademengsel aan de resterende eiwitten toe en schep het er voorzichtig door; laat het niet te veel volume verliezen.
  7. Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes of dessertglazen, en laat ze 4 uur in de koelkast staan of tot de mousse in opgestijfd.

Home (Laura)

Home www.ratje-toe.nl

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Joepie!
    Boeken
    Recepten
    Muziek
    Foto's
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Zon
    Vrienden
    Films
    Archief van deze site

Blog-Ratje-toe
Gastenboek
Gastenboek-archief
Statistieken Ratje-toe.nl
Laura op Wikipedia
Laura op Bookcrossing
Laura op Last.fm
Laura op Twitter
Laura op Facebook
Laura op LinkedIn