Au bain Marie

Om chocolade au bain Marie te smelten:

Doe de chocolade in een vuurvaste kom (of in een klein pannetje). Vul een (steel-)pan, kleiner dan de kom, gedeeltelijk met water en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, liefst zodanig dat het water tegen de kook aan blijft, maar net niet kookt. Zet nu de kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt, anders treedt er oververhitting op. Roer af en toe tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Belangrijk: zorg dat er geen druppel water of ander vocht in de kom met chocolade komt, anders wordt de chocolade helemaal korrelig, en kun je hem eigenlijk niet verder verwerken!

Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten:

Plaats de chocolade in stukjes in een magnetronbestendige schaal en verhit het in de magnetron gedurende 30 seconden op laag vermogen (zo'n 500 Watt, heb ik me laten vertellen. Zelf heb ik geen ervaring met een magnetron). Haal de schaal uit de magnetron, roer en plaats de schaal weer terug in de magnetron voor nogmaals 30 seconden. Herhaal dit totaal de chocolade gesmolten is. Wanneer de chocolade vrijwel geheel is gesmolten, haal het dan uit de magnetron en roer het vervolgens door en laat de warmte doordringen totdat alles gesmolten is.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: