
Om chocolade au bain Marie te smelten:
Doe de chocolade in een vuurvaste kom (of in een klein pannetje). Vul een 
    (steel-)pan, kleiner dan de kom, gedeeltelijk met water en breng het aan de 
    kook. Zet het vuur laag, liefst zodanig dat het water tegen de kook aan blijft, 
    maar net niet kookt. Zet nu de kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet 
    raakt, anders treedt er oververhitting op. Roer af en toe tot de chocolade 
    helemaal is gesmolten. 
    Belangrijk: zorg dat er geen druppel water of ander vocht in de kom met chocolade 
    komt, anders wordt de chocolade helemaal korrelig, en kun je hem eigenlijk 
    niet verder verwerken!
Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten:
Plaats de chocolade in stukjes in een magnetronbestendige schaal en verhit 
    het in de magnetron gedurende 30 seconden op laag vermogen (zo'n 500 Watt, 
    heb ik me laten vertellen. Zelf heb ik geen ervaring met een magnetron). Haal 
    de schaal uit de magnetron, roer en plaats de schaal weer terug in de magnetron 
    voor nogmaals 30 seconden. Herhaal dit totaal de chocolade gesmolten is. Wanneer 
    de chocolade vrijwel geheel is gesmolten, haal het dan uit de magnetron en 
    roer het vervolgens door en laat de warmte doordringen totdat alles gesmolten 
    is.
  

 
  
    ADHD en Borderline
        ADHD
        Borderline
        Overlap
        Wilskracht
        Is ADHD een hype?
        Boeken over ADHD
        Links ADHD en Borderline
        Schuld van de ouders?
	
    Tips
        Algemeen
        PDA/Palm
        Software (met downloads!) 
        Internet-veiligheid
	    Webbouwen
	
	
    Arbeidsongeschikt
        Herkeuring
        Reïntegratielogboek
	
    Allerlei
	    Boeken
        Blog
	    Films
	    Foto's
	    Gastenboek
	    Gastenboek-archief
	    Geschiedenis Ratje-toe.nl
	    Muziek
	    Muziek instuderen met MidiPlay
        Recepten
        Trouwerij Laura en Mark!
        Vakantie
        Vrienden
	    Zon
	
	Zoeken binnen Ratje-toe.nl: