Chocolade-moelleux

Voor 2 personen.

Dit recept heb ik van Barbara; Jils maakt het soms voor haar. He tkomt uit het boek 'Le Creuset - Mini-stoofpotjes' van Lissa Streeter en Loïc Nicoloso. De foto is ook van Barbara, van 8 april 2011.

moelleux

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Vet 4 stoofpotjes in, en bestrooi ze met bloem; keer ze om zodat er niet te veel bloem in zit
  3. Smelt chocola met boter au-bain-marie; roer het glad en laat wat afkoelen
  4. Klop in een kom de eierdooiers en hele eieren tot stevige, homogene massa, en voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe; de eieren moeten drie keer het oorspronkelijke volume aannemen en lichtgeel worden. Reken hiervoor op ongeveer 15 minuten.
  5. Voeg de opgeklopte eieren bij de chocolade en meng met een garde.
  6. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een homogeen deeg.
  7. Voeg evt. de sinaasappelschil toe.
  8. Verdeel het mengsel over over de potjes en plaats de potjes op een bakplaat.
  9. Zet ze 12 tot 15 minuten in de oven.
  10. Bestrooi evt met wat cocao en fliedertje sinaasappelschil en dien warm op.
alt

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: