Truffels met kardemom en saffraan

Zo'n 50 stuks

Truffels met kardemom en saffraanDit recept heb ik uit een boek overgenomen: Puur chocola, door Chantal Coady, oorspronkelijke titel Real Chocolate, London, 2003. (In mijn Nederlandse uitgave staat het recept op blz. 36.)
Michel, Rianne, Aloysia en ik hebben dit gemaakt op zaterdag 16 juni 2007.
Volgende keer doe ik er liever minder kardemom en boter in, en maak ik de truffels veel kleiner: een klein hapje hiervan is heerlijk, maar het wordt al gauw te veel.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Hak de witte chocolade fijn in een blender of keukenmachine Het kan zijn dat de chocolade begint te smelten maar dat geeft niet. Zorg ervoor dat er grote brokken meer over zijn.
  2. Verwijder de schil van de kardemompeulen
  3. Rooster de zaden in een pannetje geurig
  4. Maal ze in een vijzel fijn
  5. Kook de room 2 minuten met de saffraan en de kardemom
  6. Maak een ganache van de chocolade en de room en boter.
  7. Spuit er balletjes van, of maak er met een lepel of met de hand truffelvormen van, en laat ze helemaal koud en stijf worden
  8. Rol ze door gehakte pistachenootjes

Truffel met kardemom en saffraan, doorgesneden

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: