Kruimeltaartdeeg

Voor een taartvorm met een doorsnede van 30 cm.

Dit recept heb ik gebaseerd op het recept in een boek van Jamie Oliver.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Roer de boter en suiker met het zout romig.
  2. Werk de bloem en de eierdooiers erdoor.
  3. Wanneer het mengsel op grof broodkruim lijkt, voeg er dan de koude melk of het koude water aan toe.
  4. Kneed zo min mogelijk: hoe meer je kneedt, hoe taaier het wordt, en dit deeg moet juist heel bros en kruimelig worden.
  5. Vorm een rol van het deeg, en bestuif die met bloem, wikkel hem dan in huishoudfolie.
  6. Leg hem ten minste een uur in de koelkast.
  7. Snijd plakken van ongeveer een halve centimeter dik van de rol.
  8. Bekleed het ingevette bakblik met die plakken, en 'plak' ze aan elkaar vast met je vingers, door ze vast te drukken.
  9. Laat het deeg nu weer ten minste een uur rusten in de vriezer.
  10. Verwarm de oven intussen voor op 180°C.
  11. Baktijd als je de taart wilt vullen met een vulling die je niet hoeft te bakken: 16 minuten.
  12. Baktijd als je de taart wilt vullen met een vulling die je ook weer moet bakken: 12 minuten.

Home (Laura)

Home www.ratje-toe.nl

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Joepie!
    Boeken
    Recepten
    Muziek
    Foto's
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Zon
    Vrienden
    Films
    Archief van deze site

Blog-Ratje-toe
Gastenboek
Gastenboek-archief
Statistieken Ratje-toe.nl
Laura op Wikipedia
Laura op Bookcrossing
Laura op Last.fm
Laura op Twitter
Laura op Facebook
Laura op LinkedIn