Chocolademousse
met eieren en slagroom
(eieren niet gesplitst)

(voor 4 personen)

Chocolade-rum-mousseDit recept heb ik uit een boek, enigszins aangepast toen ik het een keer maakte met Michel.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen.
  2. Klop de room.
  3. Klop met een mixer de eieren en suiker in een kommetje 5 minuten of tot het mengsel dik, licht en in volume toegenomen is. (Het is lekker er op het laatst wat koude, sterke koffie aan toe te voegen of rum of cognac of sinaasappellikeur.)
  4. Doe het eiermengsel in een grote kom. Schep de gesmolten chocolade met een metalen lepel door het eiermengsel. Schep dan de room erdoor tot alles net gemengd is.
  5. Schep dit chocolademengsel in 4 bakjes of dessertglazen. Laat het 2 uur afkoelen of tot het dessert is opgestijfd.

Home (Laura)

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Allerlei
    Boeken
    Blog
    Films
    Foto's
    Gastenboek
    Gastenboek-archief
    Geschiedenis Ratje-toe.nl
    Muziek
    Muziek instuderen met MidiPlay
    Recepten
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Vrienden
    Zon

Zoeken binnen Ratje-toe.nl: