Chocolademousse
met eieren en slagroom
(eieren niet gesplitst)

(voor 4 personen)

Chocolade-rum-mousseDit recept heb ik uit een boek, enigszins aangepast toen ik het een keer maakte met Michel.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Laat hem iets afkoelen.
  2. Klop de room.
  3. Klop met een mixer de eieren en suiker in een kommetje 5 minuten of tot het mengsel dik, licht en in volume toegenomen is. (Het is lekker er op het laatst wat koude, sterke koffie aan toe te voegen of rum of cognac of sinaasappellikeur.)
  4. Doe het eiermengsel in een grote kom. Schep de gesmolten chocolade met een metalen lepel door het eiermengsel. Schep dan de room erdoor tot alles net gemengd is.
  5. Schep dit chocolademengsel in 4 bakjes of dessertglazen. Laat het 2 uur afkoelen of tot het dessert is opgestijfd.

Home (Laura)

Home www.ratje-toe.nl

ADHD en Borderline
    ADHD
    Borderline
    Overlap
    Wilskracht
    Is ADHD een hype?
    Boeken over ADHD
    Links ADHD en Borderline
    Schuld van de ouders?

Tips
    Algemeen
    PDA/Palm
    Software (met downloads!)
    Internet-veiligheid
    Webbouwen

Arbeidsongeschikt
    Herkeuring
    Reïntegratielogboek

Joepie!
    Boeken
    Recepten
    Muziek
    Foto's
    Trouwerij Laura en Mark!
    Vakantie
    Zon
    Vrienden
    Films
    Archief van deze site

Blog-Ratje-toe
Gastenboek
Gastenboek-archief
Statistieken Ratje-toe.nl
Laura op Wikipedia
Laura op Bookcrossing
Laura op Last.fm
Laura op Twitter
Laura op Facebook
Laura op LinkedIn